Dags att söka stipendium till Sigrid de Verdiers minne – KTK:s stipendieprogram

Du som är verksam kvinnlig tandläkare med svensk legitimation och varit betalande medlem i KTK under minst två är kan ansöka om stipendium till Sigrid de Verdiers minne. Stipendierna delas ut vartannat år. I ansökningsblanketten, som finns på hemsidan, framgår vilka uppgifter som ska ingå i ansökan. Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska. Ansökan ska ha inkommit till Klubbens vice ordförande senast den 15 december det år som utlysningen äger rum, nu 2024. Se vidare för mer information på KTK:s hemsida, https://kvinnligatandlakareklubben.se
Utlysningen aviseras på Klubbens hemsida i september det år som utlysning äger rum. Insänd ansökan granskas av en av styrelsen tillsatt stipendienämnd varefter beslut om utdelning tas i styrelsen. Berättigad medlem kan tilldelas stipendiet mer än en gång.
Senast den sista januari det år som stipendiet utdelas får du besked om du erhållit ett stipendium. Det är ordföranden som kontaktar stipendiaten. Stipendiet utdelas vid årsmötet. Vid nästföljande årsmöte förväntas du redogöra för vad stipendiet använts till genom att du presenterar din studie eller forskningsprojekt. Klubben ser gärna att presentationen har en populärvetenskaplig ansats.
Du kan söka för en studie som du planlagt och påbörjat, för en studie som du håller på att genomföra eller har genomfört. Du behöver inte vara antagen som doktorand för att söka ett stipendium. Du kan vara anställd i privat eller offentlig verksamhet.
Sök stipendiet eller uppmuntra kollegor som uppfyller krav att göra det!
Välkommen med din ansökan!
För Stipendienämnden genom
Karin Röding

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå