KTK:s Julmöte 5 dec 2023 på Läkaresällskapet i Stockholm

Tisdagen den 5 december samlades traditionsenligt ett 40-tal medlemmar av Kvinnliga Tandläkareklubben på Läkaresällskapet för årets julmöte. Vi bjöds på ett glas mousserande vid ankomsten till den vackra Jugendsalen. Efter att två korta extra årsmöten avhållits för att utse firmatecknare, gjorde OF-körens luciatåg stämningsfullt entré. Kören bjöd på traditionella julsånger men också på sånger med odontologiskt innehåll – mycket uppskattat. En av studenterna spelade ett vackert stycke på cello. Eftersom studenterna bara går på tredje terminen kan klubbens medlemmar få glädjen av att njuta av kören många år till.

Middagen som bjöds var av bästa kvalitet med en förrätt bestående av forellrom med lagrad prästostkräm, fröknäcke och vinägerkokt lök och därefter en sagolikt god hjortytterfilé med kantareller och mandelpotatispuré.

Till kaffet kåserade som vanligt litteratör Ola Jönsson kring ett 20-tal böcker bl.a. kring Solvej Balles Om uträkning av omfång del 1 och del 2. Den handlar om Tara Selter som fastnat i tiden, närmare bestämt den 18 november. Vidare fanns på listan Ingvar Carlssons fina lilla bok I sällskap med döden. Biografin om Estrid Ericson väckte stort intresse hos närvarande klubbmedlemmar.
Ola Jönsson har varit KTK trogen i snart 20 år, och det är intressant att lyssna till hans långa erfarenhet av förläggare som Elisabeth Grate eller om intressanta boklådor runt om i landet.

Nöjda klubbmedlemmar vandrade därefter hem i midvinternattens köld.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå